Jano-lehti

Runouslehti kaikille

#12 numero. Reuna.

Vantaa,
Reuna

Satu Manninen
Myytävät asunnot 3 kpl

3h+k+kph+s+at

Talo on neliöitään suurempi, kun astut sisään, tulet takuulla eksymään. Huoneet saattavat vaihtaa paikkaa ja parkettilattia on kelluva. Päivittäin joudut etsimään avaimiasi, kenkiäsi ja hiusharjaasi. Keittiössä on puuhella-leivinuuni, siinä voit paistaa pizzaa, vaikka lapset jättävätkin reunat syömättä. Talon edessä on suuri lasinen terassi, jonka ilta-aurinko värjää vaaleanpunaiseksi. Jos olet onnekas saatat nähdä pihalla kurjen. Siinä se seisoo yhdellä jalalla ja nyrpistelee nokkaansa.

5h+avok+ws+kph

Jykevät seinät antavat mahtavan tunteen ja marmorilattia tuo ylellisen touchin, vaikka onkin talvella jäätävä. Lattialämmitystä ei ole, mutta varaava takka on ja kylpyamme. Tämä on inspiraatiota pursuava koti jossa luontofani voi seurata screeniltä trooppisia lintuja. Asuntoon kuuluu myös hulppea kahden kerroksen korkuinen väriä vaihtava äänetön vesiputous, mutta keittiössä liesituuletin humisee pelottavasti. Kaappeja ja komeroita riittää. Ikkunoita sen sijaan ei ole. Eikä oveakaan.

4h+k+kph+s+at+var

Talo sijaitsee peltojen ja metsien sykkeessä ja alueen yöelämä on vertaansa vailla. Kuu pyörii ja säteilee discopallona, juomat kuplivat kettujen laseissa. Alakerta on oikeastaan pieni niitty, jossa lehmät laiduntavat. Leveät portaat johtavat yläkertaan, joka on puuhun rakennettu maja tai varastotila. Joka tapauksessa se on täynnä sekalaista roinaa ja perhosia. Tontilla on myös marjapensaita ja muovipalmuja, mutta älä erehdy syömään marjoja, ne ovat myrkyllisiä. Älä myöskään kiipeä palmuun, sillä painoasi se ei kestä.

Runot: Satu Manninen

Kuva: Gummerus

Kommentoi sähköpostitse: toimitus@janolehti.fi

Muut jutut Jano #12

Jano - runouslehti kaikille: www.janolehti.fi