Jano-lehti

Runouslehti kaikille

  • Vilja-Tuulia HuotarinenVilja-Tuulia Huotarinen
    päätoimittaja
  • Aki SalmelaAki Salmela
    päätoimittaja
  • Simo OllilaSimo Ollila
    verkkotoimittaja, tiedottaja

Toimitus

Vilja-Tuulia Huotarinen

Vilja-Tuulia Huotarinen on kirjailija, joka asuu Helsingissä ja Reykjavikissa. Häneltä on ilmestynyt neljä runoteosta ja proosaa, viimeisimpänä tarinakokoelma Kimmel (2014) ja runosikermä Huonon omantunnon asioita Grantassa (2016). Huotarisen teoksia on käännetty ruotsiksi, tanskaksi ja tsekiksi ja hänen runojaan on julkaistu antologioissa eri puolilla maailmaa. Hän perusti Jano-lehden vuonna 2013 Johanna Venhon ja Simo Ollilan kanssa ja palaa päätoimittamaan sitä yhdessä Aki Salmelan kanssa. Kuva: Mikko Palokorpi.

Aki Salmela

Aki Salmela on helsinkiläinen runoilija ja runouden suomentaja. Hänen viimeisin teoksensa on Hiekkapäiväkirja, joka ilmestyi Poesialta kesällä 2017. Salmela on suomentanut mm. John Ashberyn, Charles Simicin, Gertrude Steinin ja James Taten tuotantoa. Tänä syksynä häneltä ilmestyy Rae Armantroutin valittujen runojen suomennos Kunhan sanon. Salmela on Jano-lehden toinen päätoimittaja. Kuva: Thomas Langdon.

Simo Ollila

Simo Ollila vastaa Jano-lehden ulkoasusta, teknisestä toteutuksesta ja verkkotoimittamisesta. Hän on myös lehden tiedottaja. Simo on tamperelainen kulttuurin sekatyömies joka työskentelee mm. kulttuurituottajana, tiedottajana, web designerina, kouluttajana ja konsulttina. Simo tunnetaan myös Annikin Runofestivaalin perustajana ja hänen viimeisin villityksensä on Tamperecool. Kaikkien aikojen kaikista ihmisistä Simo ihailee eniten Sylvia Beachia. Simon kuvasi Raisa Taurinka.